Riot Games va împartaseste viziunea sa asupra viitorului eSports si ofera în premiera detalii initiale despre League

Noua Liga Pro reprezinta o evolutie fara precedent în eSports, la aceasta participând jucatori de top din toata lumea de League of Legends , echipe de profesionisti angajati si ofera, de asemenea, transmisii 100% gratuite, HD

LOS ANGELES – 6 august 2012 -  Riot Games, compania care a creat cel mai jucat joc de PC din întreaga lume, League of Legends, va prezinta astazi viziunea sa privitoare la viitorul eSports. Înca de la începutul anului 2013, cei mai buni jucatori de pe planeta se vor întrece în League of Legends Championship Series  - o noua liga profesionista de joc, la care participa echipe din America de Nord, Europa si Asia, oferind în fiecare saptamâna mai multe sesiuni regulate de jocuri, precum si transmisii gratuite, în HD, disponibile în întreaga lume.

„În momentul în care am discutat cu jucatorii din întreaga lume, acestia ne-au întrebat în mai multe rânduri daca am putea sa ducem experienta eSports pentru League of Legends la un nivel superior , a afirmat Brandon Beck, co-fondator si CEO al Riot Games. „Noua League of Legends Championship Series este raspunsul nostru. Milioane de fani se conecteaza de fiecare data când oferim un turneu important al League of Legends, asadar ne-am extins serviciile de asistenta într-un mod fara precedent”.

Informatii principale despre League of Legends Championship Series :

·         Operatiuni globale: Cele mai bune opt echipe din America de Nord si Europa, plus echipele de top din Asia, vor concura pentru dominatie regionala si globala.

·         Milioane de dolari pusi la bataie: Salarii, fonduri de premii si alte compensatii pentru echipele din Championship Series va ofera certitudinea ca League of Legends este o optiune de cariera pe termen lung, pentru jucatorii profesionisti.

·         Sezoane si jocuri de departajare, în mod regulat: Fanii eSports vor avea ocazia de a vedea echipele confruntându-se în formatul traditional al sporturilor organizate – un sezon regulat cu câteva meciuri pe saptamâna, care vor culmina în meciurile regionale de departajare si într-un campionat mondial, care va încorona cea mai buna echipa de League of Legends din lume.

·         Evenimente cu transmisie gratuita, în format HD: Fanii League of Legends vor urmari în direct, online, meciurile din Championship Series, prin intermediul transmisiilor în HD, care sunt întotdeauna 100% gratuite.

Competitiile urmatoare din sezonul 2, din America de Nord si Europa, au consecinte extrem de importante pentru urmatorul sezon din Championship Series: cele mai bune trei echipe din fiecare regiune se vor califica în liga. Competitiile regionale sunt:

·         European Season Two Regionals la Gamescom, în Köln, Germania – între 16 si 19 august

·         North American Season Two Regionals la PAX Prime, în Seattle, Washington – între 30 august si 2 septembrie

În timp ce Championship Series va reprezenta cel mai înalt nivel al jocului concurential din sezonul 3 al League of Legends, competitia va fi acerba si în Challenger Circuit, care consta din evenimente gazduite de Intel Extreme Masters, Major League Gaming si IGN Pro League. „IEM, MLG si IPL sunt parteneri nepretuiti, si vom continua sa colaboram strâns cu fiecare dintre ei în sezonul 3, dat fiind ca acestia încurajeaza urmatoarea generatie de concurenti League of Legends”, a spus Dustin Beck, vicepresedinte eSports din cadrul Riot Games.

League of Legends este o arena de lupta online, multiplayer, unde echipele de jucatori concureaza pentru dominatie, selectând un personaj din cei peste 100 de campioni cu puteri unice.

Despre Riot Games, Inc.

Riot Games a fost înfiintata în 2006 de mai multi gameri cu spirit întreprinzator care cred ca jocul dezvoltat în interesul jucatorilor poate crea o experienta extraordinara. În 2009, Riot a lansat titlul sau de debut, League of Legends, care a primit aclamatiile criticilor si ale jucatorilor. League of Legends este jucat de peste 11 milioane de persoane în fiecare luna. Jucatorii reprezinta bazele comunitatii noastre si pentru ei continuam sa evoluam si sa îmbunatatim experienta League of Legends.  


Games PressGames Press is the leading online resource for games journalists. Used daily by magazines, newspapers, TV, radio, online media and retailers worldwide, it offers a vast, constantly updated archive of press releases and assets, and is the simplest and most cost-effective way for PR professionals to reach the widest possible audience. Registration for the site and the Games Press email digest is available, to the trade only, at www.gamespress.com.